4η ημέρα τουρνουά “Αχιλλέας Μιχαλιάδης”

Με μεγάλη επιτυχία αλλά και πολλούς προβληματισμούς ολοκληρώθηκε το 1ο Τουρνουά ΜΙΝΙ “Αχιλλέας Μιχαλιάδης” χθες Παρασκευή 29 Απριλίου 2022. Ήταν ένα τετραήμερο γεμάτο παιχνίδι , ενθουσιασμό και αγάπη για το μπάσκετ, αν κρίνουμε απ’ τις συμμετοχές αλλά και την προέλευση του κοινού στα γήπεδα. Μας δόθηκε η ευκαιρία να καταλάβουμε ότι η Χίος έχει πολύ ταλέντο στο χώρο της καλαθοσφαίρισης και με δουλειά και επιμονή μπορούμε να καταφέρουμε ακόμα περισσότερα για το χιώτικο μπάσκετ. Οι νεαροί αθλητές έδωσαν σε εμάς τους πιο μεγάλους πολλά μαθήματα αυτές τις 4 μέρες, μας έδειξαν ότι η ουσία του αθλήματος είναι το παιχνίδι ο ευγενής ανταγωνισμός και όχι μόνο η νίκη, κάτι που πρέπει να καταλάβουμε πιο πολύ εμείς οι μεγαλύτεροι (τουλάχιστον γι’ αυτές τις ηλικίες).

Χθες έγιναν στο Βούρειο Α.Κ.Λ. ένας αγώνας προΜΙΝΙ (γεν.2012-2013 και 2014) και 4 αγώνες ΜΙΝΙ κοριτσιών (γεν 2010-2011) , ενώ στο Κλειστό Δ.Σ.Χ.  3 αγώνες ΜΙΝΙ αγοριών(γεν 2010-2011)

Από την ερχόμενη χρονιά τα τουρνουά αυτών των ηλικιών θα είναι θεσμοθετημένα με γενική προκήρυξη από την Ομοσπονδία και θα διεξάγονται κατά τη διάρκειά της, με τους ίδιους κανόνες αλλά με στολές της εθνικής ομάδας που θα στείλει η ΕΟΚ στα σωματεία. Πιστεύουμε λοιπόν ότι προετοιμαστήκαμε με τα 2 τουρνουά που έγιναν φέτος από την ΤΕ ΕΟΚ Χίου, το “Ματθαίος Γιοβανάκης” το Δεκέμβριο και το “Αχιλλέας Μιχαλιάδης” τον Απρίλιο και θα μπορέσουμε να προσαρμοστούμε και εμείς και τα σωματεία την νέα σεζόν, στα νέα δεδομένα.

Να προσθέσουμε ότι ο επιβλέπων προσκεκλημένος coach Βασίλης Γεραγωτέλλης και ο περιφερειακός προπονητής της ΕΟΚ coach Θοδωρής Σιαρές έφυγαν  με τις καλύτερες εντυπώσεις από την διοργάνωση την προσέλευση και την δουλειά που διαπίστωσαν ότι γίνεται στη Χίο και μας δήλωσαν ότι είναι δίπλα μας όποτε χρειαστούμε τη βοήθεια τους.

Από σήμερα το ενδιαφέρον μας στρέφετε στην ολοκλήρωση των πρωταθλημάτων της ΤΕ ΕΟΚ Χίου, την ημητελική φάση του πανελληνίου πρωταθλήματος παίδων και κορασίδων , τα Play Off της Α’ Ανδρών που ξεκινούν την Τετάρτη 4 Μαΐου, και στη συνέχεια στα μπαράζ ανόδου για την Γ’ Εθνική ανδρών και Α2′ Εθνική Γυναικών. Με το πέρας των πρωταθλημάτων είμαστε σε σκέψεις και έχουμε τη διάθεση αν  καταστεί δυνατόν, να διοργανώσουμε άλλη μια μέρα γιορτής για το μπάσκετ με αγώνες και διαγωνισμούς All Star game ανδρών και γυναικών, αν τελικά αυτό γίνει πραγματικότητα θα σας ενημερώσουμε σύντομα.

Πατήστε εδώ για την ανανεωμένη Gellery φωτογραφιών από το 1ο Τουρνουά “Αχιλλέας Μιχαλιάδης”

Scroll to Top