ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗ ΒΟΥΡΕΙΟΥ Α.Κ.Λ.

Μετά από 17 ολόκληρα χρόνια, δηλαδή από το 2006 που κατασκευάστηκε το Κλειστό Γυμναστήριο του  Βούρειου Αθλητικού Κέντρου Λιβαδίων, ΔΕΝ είχε ποτέ άδεια λειτουργείας σαν αθλητική εγκατάσταση, μέχρι σήμερα 17 Μαρτίου 2023 που εκδόθηκε η Άδεια Λειτουργίας Αθλητικής Εγκατάστασης!!!

Για την Ιστορία αναφέρουμε : Οι αγώνες γινόταν με υπεύθυνη δήλωση των προέδρων των γηπεδούχων σωματείων, ότι αναλαμβάνουν την ευθύνη σε περίπτωση που συμβεί οτιδήποτε. Φυσικά ήταν αδύνατο να εκδοθεί άδεια τέλεσης αγώνων.

Με την ανάληψη των καθηκόντων μας ως διοίκηση της ΤΕ ΕΟΚ Χίου αποφασίσαμε ομόφωνα στο τέλος και μετά από μαραθώνιες συνεδριάσεις να σταματήσουμε τους αγώνες στο Βούρειο Α.Κ.Λ. μέχρι να εκδοθεί άδεια. Κατηγορηθήκαμε ότι θα μείνουμε στην ιστορία ως η διοίκηση της ΤΕ Χίου που «κλείνει γήπεδα» αλλά όπως φαίνεται θα μείνουμε στην ιστορία ως η διοίκηση της ΤΕ Χίου που σέβεται το νόμο και προσπαθεί να νομιμοποιεί γήπεδα και να γίνονται όλα όπως ορίζει ο Νόμος.

Άρχισε λοιπόν από τα μέσα Σεπτεμβρίου ένας αγώνας σε 2 μέτωπα (και μάλιστα ένα καιρό που η ΤΕ Χίου είχε χαρακτηριστεί από τα δημογραφικά της ΕΟΚ σαν η πρώτη περιοχή της Ελλάδας σε ποσοστιαία συμμετοχή αθλητών   και U18 και ενηλίκων σε όλη την Ελλάδα και με τεράστια διαφορά ακόμα και από τα μεγάλα αστικά κέντρα.) Το πρώτο μέτωπο ήταν να καταφέρουμε να αδειοδοτήσουμε το Βούρειο Α.Κ.Λ. και το Δεύτερο να τα βγάλουμε πέρα με 8 πρωταθλήματα 2 διοργανώσεις Κυπέλλων και 2 ομάδες σε εθνικές κατηγορίες και κάποια Τουρνουά Mini και proMINI μόλις σε 2 γήπεδα…. (Εδώ να ευχαριστήσουμε την επιτροπή πρωταθλήματος και ιδιαίτερα τον Γ.Γ. της ΤΕ Χίου κ. Γιάννη Μαρή για την κουραστική δουλειά να βγάζει το πρόγραμμα αγώνων εβδομαδιαία με αλλαγές εδρών και ένα σωρό άλλα προβλήματα που δεν είναι της ώρας να τα αναφέρουμε.)

Όσον αφορά το πρώτο μέρος από την αρχή καταλάβαμε ότι ο Δήμαρχος Χίου κ. Σταμάτης Κάρμαντζης είναι δίπλα μας αρωγός στην προσπάθεια μας , κάτι που συνεχίστηκε μέχρι σήμερα που εκδόθηκε η άδεια. Ο Δήμαρχος έκανε ότι είναι δυνατό να προσπεραστούν τα όποια εμπόδια παρουσιάστηκαν και να υλοποιηθεί μέσα σε 6 μήνες κάτι που για 17 ολόκληρα χρόνια δεν τολμούσε να αγγίξει κανείς. Το απλό ευχαριστώ από εμάς τα μέλη του ΔΣ της ΤΕ ΕΟΚ Χίου είναι λίγο, μετά την θετική κατάληξη του θέματος.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ επίσης στον Αντιδήμαρχο κ. Ντομάτα Ις., στον Ειδικό Σύμβουλο κ. Αμέντα Κ., στον Διευθυντή της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου κ. Μπουλά Κ., στην Πρόεδρο του ΝΠΔΔ κ. Ψύλλου Ειρήνη, στον Διευθυντή του ΝΠΔΔ κ. Λίναρη Σταμάτη, καθώς και στους Κάρμαντζη Γ., Πατελίδα Γ. , Δαλαβάγκα Β.,  Πιταούλη Π και σε όλους όσους βοήθησαν για την ολοκλήρωση και την τελική κατάληξη της έκδοσης της άδειας.

Ευχαριστώ επίσης τις ομάδες της δύναμης της ΤΕ ΕΟΚ Χίου για την υπομονή και την κατανόηση τους στο δύσκολο διάστημα από το Σεπτέμβριο μέχρι και σήμερα όπου χρειάστηκε να κάνουν θυσίες (άλλες περισσότερο και άλλες λιγότερο) για την ομαλή διεξαγωγή των πρωταθλημάτων μας.

Υ.Γ. Η προσπάθεια για βελτίωση των εγκαταστάσεων και στα 3 γήπεδα δεν σταματά εδώ. Εμείς θα συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για τη βελτίωση των συνθηκών στα 3 γυμναστήρια της Χίου ώστε το μπάσκετ να συνεχίσει σε υψηλό επίπεδο να τιμά το νησί και τον αθλητισμό του.

 

Με τιμή

Για το ΔΣ της ΤΕ ΕΟΚ Χίου

Ο Πρόεδρος

Νίκος Ντούλης

Scroll to Top