Το Χιώτικο μπάσκετ Γιόρτασε!!!

Με μεγάλη επιτυχία και λαμπρότητα ολοκληρώθηκε χθες η 9η γιορτή του Χιώτικου μπάσκετ παρουσία του Προέδρου της ΕΟΚ κ. Βαγγέλη Λιόλιου. Η Γιορτή ξεκίνησε με την παρουσίαση των 2 φιναλίστ του κυπέλλου γυναικών Χίου 2023-2024 ΦΟΒ και Ένωσης Λαγκάδας-Συκιάδας και ακολούθησε ένας συναρπαστικός αγώνας που κράτησε το κοινό σε αγωνία μέχρι τα τελευταία 5 δευτερόλεπτα όπου με εύστοχο τρίποντο η αρχηγός της Ένωσης Λαγκάδας-Συκιάδας και MVP του αγώνα Δέσποινα Σπανολιού έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα της με 66-68 που με το σκορ αυτό στέφτηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της Κυπελλούχος Γυναικών Χίου !!!!! Την απονομή στην ομάδα της Ένωσης Λαγκάδας-Συκιάδας έκανε ο πρόεδρος της ΕΟΚ κ. Βαγγέλης Λιόλιος.

Στη συνέχεια έγινε η Κοπή της πίτας από τον απεσταλμένο ιερέα του Μητροπολίτη Χίου κ. Μάρκου ο  οποίος μας μετέφερε και τις ευχές του Μητροπολίτη. Ο Πρόεδρος της ΕΟΚ  κ. Β. Λιόλιος μαζί με τον Πρόεδρο της ΤΕ ΕΟΚ Χίου κ. Ν. Ντούλη έκοψαν την Πίτα ευχήθηκαν μια καλή αθλητική χρονιά γεμάτη υγεία στους Αθλητές και τα Σωματεία μας.

Ακολούθησαν οι βραβεύσεις από τον πρόεδρο κ. Β. Λιόλιο και τους επίσημος προσκεκλημένους για τους πρωταθλητές και πρώτους σκόρερς της περσυνής χρονιάς :

 Στη συνέχεια ο απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα στη πρώην Αθλητή του ΒΑΟΛ Χρυσόστομο Χατζηλάμπρου για την συμμετοχή τους στην Εθνική ομάδα Παίδων. Την πλακέτα παρέλαβε ο παππούς του κ. Χρυσόστομος Χατζηλάμπρου.

 

Οι βραβεύσεις τελείωσαν με την απονομή τιμητικής πλακέτας για την προσφορά του στην Καλαθοσφαίριση και ειδικότερα στο νησιωτικό μπάσκετ στον Πρόεδρο της ΕΟΚ  κ. Βαγγέλη Λιόλιο από τον Πρόεδρο της ΤΕ ΕΟΚ Χίου κ. Νίκο Ντούλη

Αμέσως μετά τις βραβεύσεις ακολούθησε ο Τελικός Κυπέλλου Χίου Ανδρών “Αλέξης Τσαρδάκας” αφιερωμένος στον πρόωρα χαμένο πρώην πρόεδρο της ΤΕ. Χίου παρουσία της οικογένειας του.

Μετά την παρουσίαση των ομάδων ακολούθησε ο αγώνας μεταξύ των ομάδων ΦΟΒ και ΟΜΗΡΟΥ  Καλλιμασιάς όπου ο  ΦΟΒ επικράτησε του ΟΜΗΡΟΥ με σκορ 99-30.

Στο ημίχρονο του αγώνα έγινε παρουσίαση των μικτών ομάδων παίδων και εφήβων και των προπονητών τους!!!

Την απονομή του Κυπέλλου Χίου Ανδρών “Αλέξης Τσαρδάκας” στον Κυπελλούχο 2024 Χίου ΦΟΒ και την απονομή του βραβείου  MVP στον Γιάννη Ουλουσίδη έκανε η αγαπημένη κόρη του αείμνηστου προέδρου μας κ. Τατιάνα Τσαρδάκα μαζί με τα εγγόνια του  Προέδρου και με την παρουσία της αγαπημένης του συζύγου κ. Χριστίνας Γαλάτουλα-Τσαρδάκα. 

 

Για φωτογραφίες από τη Γιορτή (Ευχαριστίες στον Οδ. Μακρίδη) ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

 

Το άρθρο για τη Γιορτή του Χιώτικου Μπάσκετ, από το επίσημο site της Ομοσπονδίας

 

 

Scroll to Top