Ξανά πρώτη σε διείσδυση αθλητών η Χίος στο μπάσκετ!!!

Τον Νοέμβριο του 2022 στη συνάντηση προέδρων τοπικών επιτροπών και ενώσεων Καλαθοσφαίρισης  στα γραφεία της ΕΟΚ και με την χρήση της ψηφιακής πλατφόρμας της ΕΟΚ έγινε  η παρουσίαση των δημογραφικών στατιστικών στοιχείων για το μπάσκετ. Τα στατιστικά ήταν τόσο καλά για την Χίο μας που τα παρουσιάσαμε στην ιστοσελίδα μας με το  άρθρο “Η Χίος του Μπάσκετ”  που μπορείτε να το θυμηθείτε πατώντας ΕΔΩ .

Εκεί η Χίος ήταν πρώτη σε διείσδυση αθλητών (ανηλίκων και ενήλικων) από όλη την Ελλάδα!!!  Το παρακάτω γράφημα είναι από τότε στις 4 Νοεμβρίου 2022 και αφορά την περίοδο 2021-2022.

Στους αθλητές που αντιστοιχούσαν τότε ανά 1000 κατοίκους η Χίος ήταν πρώτη με μεγάλη διαφορά ακόμα και από την Αθήνα Θεσσαλονίκη !!! και σαν να μην έφτανε αυτό η καρτέλα λέει ότι 7 στους χίλιους κατοίκους κάτω των 18 ετών παίζουν μπάσκετ και 5,5 ανά χίλιους ενήλικες συνεχίζουν να παίζουν μπάσκετ (αν παρατηρήσουμε την καρτέλα θα δούμε ότι το ποσοστό των ενηλίκων σε άλλες πόλεις σε σχέση με τους ανήλικους μειώνεται δραματικά)

 

Για να έρθουμε στο σήμερα και να ξαναδούμε την νέα παρουσίαση στο Συνέδριο Ενώσεων και Τοπικών Επιτροπών ΕΟΚ στη Θεσσαλονίκη (Πατήστε ΕΔΩ)  στις 21 και 22 Μαρτίου 2024 (όπου η ΤΕ ΕΟΚ Χίου εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρο της Νίκο Ντούλη, τον Γενικό Γραμματέα Γιάννη Μαρή , το μέλος του ΔΣ Γιώργο Πατεράκη και την Γραμματέα Έφη Τσουρή) και να δούμε τον Πρόεδρο της ΕΟΚ να μιλάει με τα καλύτερα λόγια και για πολύ ώρα για το Χιώτικο μπάσκετ μπροστά στη νέα καρτέλα δημογραφικών στατιστικών της ΕΟΚ  όπου η Χίος για το 2022-2023 όχι μόνο διατήρησε αλλά αύξησε τη διείσδυση Αθλητών στο μπάσκετ!!! οι 7 ανήλικοι αθλητές ανά 1000 κατοίκους το 2021-2022 έγιναν 8 το 2022-2023 και οι ενήλικες 6 από 5,5!! διατηρώντας την πανελλήνια πρωτιά!!!! (Παρακάτω  η νέα καρτέλα)

Εμείς σαν Τοπική Επιτροπή ΕΟΚ Χίου νιώθουμε μεγάλη χαρά και περηφάνια για το άθλημα που εκπροσωπούμε και αγαπάμε  και συνεχίζουμε να στηρίζουμε με ακόμα μεγαλύτερη όρεξη και δύναμη την ανάπτυξη του!!! Ελπίζουμε να καταλάβουν όλοι την δυναμική της καλαθοσφαίρισης στο νησί μας και να βοηθήσουν την ΤΕ ΕΟΚ Χίου στην προσπάθεια που κάνει για το άθλημα!

 

Scroll to Top